Hybridní supersport Mercedes-AMG přenáší technologii z Formule 1 na silnice

Na autosalonu IAA 2017 ve Frankfurtu se představí kromě dalších novinek také hybridní supersport Mercedes-AMG Project One. Nabídne výkon přes 1000 koní.

Mercedes-AMG Project One zůstává zatím ještě v mnoha ohledech zahalen tajemstvím.
foto: Mercedes-AMG

Spalovací motor o šesti válcích je v novém hyperautě Mercedes-AMG Project One doplněn o dva elektromotory. Čistě na elektřinu ujede tento plug-in hybrid díky 100kg baterii max. 24 km. Hmotnost vozu má být 1315 kg.

První elektromotor má normovaný výkon 80 kW a má za úkol držet trubo neustále roztočené. Druhý elektromotor má výkon 120 kW a je připojen přímo na klikovou hřídel.

Celkový maximální výkon celého pohonného systému přesahuje 1000 koní. Maximální rychlost je omezena 350 km/h. Další podrobnosti Mercedes oznámí až na frankfurtském autosalonu už za dva týdny.

tisková zpráva

6 Comments on “Hybridní supersport Mercedes-AMG přenáší technologii z Formule 1 na silnice”

  1. Ať si ten jejich nadopovanej Mild Hybrid Drive strčí za
    Ať si ten jejich nadopovanej Mild Hybrid Drive strčí za klobouk.
    Dojezd čistě na elektriku v reálu bude tak 15 km.
    Proč neudělají smysluplný auto, který by lidi rádi kupovali? Takový Éčko v kombíku komplet v elektrice, s dojezdem 500 km a lidi by jim utrhali ruce.

    1. Proč neudělají? Protože nechtějí, je to jednoduché
      Proč neudělají? Protože nechtějí, je to jednoduché vysvětlení, EV auta se už mohly vyrábět 20 let, za tu dobu se toho moc nezměnilo akorát baterie cenově poklesly. EV auto si vyrábějí amatéři doma a výrobci těžko mohou tvrdit, že je to něco složitého.

  2. No to je strasna hovadina. To budem potkavat na silnicich
    No to je strasna hovadina. To budem potkavat na silnicich dalsi magory, kteri nerespektuji rychlostni omezeni, smrdi a prdi. No to je fakt hnus. Hybrid kombinuje nevyhody elektromobilu s nevyhodami spalovaku – maly dojez a vysoke servisni naklady. Priserna vec.

  3. nooo supr tak to jistě budou všichni fízlové nadšený že
    nooo supr tak to jistě budou všichni fízlové nadšený že Medvěd háreháre kraksna přenáší technologii z Formule 1 na silnice :)))))) Daimler není schopen vyrobit elektrický Bčko s větší baterií který by lidi potřebovali na běžný ježdění do práce a místo toho společnost uondává takovýmahle AMG kravinama trapák jeden germánský :))))) ctrl+c

    PS: a ten papaláš šedivý knírač ho tam bude zas jen leštit s mikroušem v ruce?? Tak to se není co divit že na trapný autosalony už nikdo moc nechodí :))))

Napsat komentář