Nový Nissan Leaf bude umět automaticky zaparkovat

Nissan potvrdil, že přicházející nový Nissan Leaf bude prvním vozidlem v globální produktové nabídce automobilky, které bude vybaveno technologií ProPILOT Park.

Technologie autonomního asistenčního systému Nissan ProPilot má být jedním z hlavních „selling-pointů“ nové generace elektromobilu Leaf
foto: Nissan

Technologie ProPILOT Park pomáhá řidičům při parkování tím, že automaticky navádí vůz do parkovacího místa. Osvobozuje tak řidiče od jednoho z nejúmornějších a občas i nejnáročnějších úkolů při řízení. Dává vám jistotu, že v jakékoli situaci dokážete perfektně zaparkovat.

Radary a kamery nového Nissanu Leaf snadno navedou vůz do podélného či šikmého parkovacího místa nebo do příčného stání, ať už popředu či zacouváním, a to stisknutím jediného tlačítka.

Sníží se tak stres řidiče, který pouze sleduje prostor okolo vozidla a v případě potřeby přibrzdí. Tato technologie se dokáže přizpůsobit i těm nejtěsnějším uličkám měst.

Technologie parkování jedním tlačítkem představuje další milník v závazku společnosti Nissan zavádět přístupné a vyspělé technologie pomáhající řidičům do sériově vyráběných vozidel.

Vývoj technologií ProPILOT, jejichž cílem je zajistit větší bezpečnost a potěšení z jízdy, je součástí projektu Inteligentní mobility společnosti Nissan. Ten má změnit způsob, jakým se auta řídí, pohání a integrují do společnosti.

Uvedením Nissanu Leaf na trh se společnost Nissan stala jedním z průkopníků elektromobility. Dnes je Leaf nejprodávanějším elektromobilem světa. Silnice celého světa jich brázdí více než 270 000.

tisková zpráva

6 Comments on “Nový Nissan Leaf bude umět automaticky zaparkovat”

  1. Nissane, budíček !!!
    Tato značka je nejzastoupenější,

    Nissane, budíček !!!
    Tato značka je nejzastoupenější, mezi EV na světě ale už rozhodně není nejprodávanější. Kdy si chlapci konečně uvědomí, že prokaučovali obrovský technický náskok, který svého času měli? To fakt v dnešní době park pilot nezachrání !!!

    1. Nemohl jsem odolat, ale Nissan v elektromobilitě fakticky
      Nemohl jsem odolat, ale Nissan v elektromobilitě fakticky nikdy žádný technologický náskok neměl. Všechna jeho technická řešení elektrovýzbroje byla při vší úctě nejlépe průměrná a nějak se už zapomíná na ten průser s bateriemi při náběhu výroby. Jestli za něco Nissan opravdovou zásluhu má, tak za to že to auto bylo relativně rychle vůbec možno na mnoha místech ve světě koupit a k tomu i servisovat s rozumnou čekací lhůtou.

Napsat komentář