Elextra: další vyzyvatel automobilky Tesla

Nedají si pokoj a nedají. Elextra je dánsko-německo-švýcarský projekt elektromobilu, který má umět z 0 na 100 km/h zrychlit za 2,3 sekundy. Skoro jako Tesla Model S P100D.

Po designové stránce upomíná Elextra k odvážným linkám italských sporťáků. A nám se to líbí!
foto: Elextra

Autory projektu Elextra jsou dánský podnikatel Poul Sohl a švýcarský designér Robert Palm. Auto ale chtějí vyrábět v Německu. Podle tiskové zprávy bude postaveno „na nejlepší elektrické platformě na světě“.

Tohle samozvané „superauto“ bude vyrobe ručně v dílnách nedaleko Stuttgartu. Nečeká se výroba více než 100 kusů. Podle designéra Palma je cílem „zkombinovat čisté linie připomínající nejlepší italská superauta minulosti s dnešní nejpokročilejší technologií“.

O mnoho víc toho zatím známo není – snad jen, že půjde o čtyřdveřové čtyřmístné auto s pohonem všech čtyř kol. „Investoři jsou vítáni,“ zmiňuje dále tisková zpráva a nechtěně tak odhaluje, že zatím je vše spíš v hlavách a počítačích obou hlavních postav.

tisková zpráva

9 Comments on “Elextra: další vyzyvatel automobilky Tesla”

  1. Rychlost z 0-100 není rozhodující.
    ALE jistě potěší,

    Rychlost z 0-100 není rozhodující.

    ALE jistě potěší, že když ráno vyjde vaše vyklimatizovaná TESLA z garáže a vy do ní nasednete, tak nasedáte s pocitem, že pokud nepotkáte jeden z 918ti kusů Porsche Spider 918 u semaforu, tak zase jako každý jiný den vás k dalším světlům prostě žádný seriově vyráběný vůz nepředhoní, když nebudete chtít.

    S takovým pocitem, musí být krásné sledovat ty nervozní Bramboráky a Audiny, jak bez blinkru kličkují provozem, aby si mohli ranní kafe v práci dát o 30 vteřin dřív.

  2. Výzva to bude, až ta „nejlepší elektrická platforma na
    Výzva to bude, až ta „nejlepší elektrická platforma na světě“ dokáže něco smysluplnějšího. Například ujet velmi pohodovým dálničním tempem cca 160 km/h alespoň 500 – 600 km, tak jak to běžně umí kdejaké normální auto za zlomek ceny.

  3. Zajímavé, kolik se za posledních pár let objevilo
    Zajímavé, kolik se za posledních pár let objevilo projektů, které mají jeden charakteristický znak. Jejich přestavení začíná větou …a bude mít zrychlení méně než {dosaď aktuální hodnotu zrychlení nejvýkonnější Tesly v době vydání tiskové zprávy}. Jen ta ošklivá Tesla jim vždycky za pár týdnů posune hranice o trošku dál. Jestli by neměla změnit motto na „Vaše projekty již dnes v naší továrně“

Napsat komentář