Chrysler představil Portal, koncept robotického elektromobilu pro mladé

Už dnes v Las Vegas vypukne největší veletrh spotřební elektroniky CES 2017. Chrysler tam představí konceptu robotického minivanu Portal. Nabídne 100kWh baterii, plně autonomní řízení a nabíjení výkonem až 350 kW.

Z veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas se pomalu stává víc autosalon, svá auta tam představí Daimler, Volkswagen i další výrobci.
foto: Chrysler

Nedávno se objevily spekulace, že Chrysler na CES 2017 představí plně elektrickou verzi svého plug-in hybridního minivanu Chrysler Pacifica Hybrid. Informace se neukázala jako úplně přesná. Místo toho se dočkáme konceptu Portal.

Šestimístné futuristické auto má se může pyšnit dojezdem 400 km a možností dobít dojezd 240 km během 20 minut. To vše díky 350kW stejnosměrnému nabíjení a baterii o kapacitě 100 kWh. Auto je navrženo také pro autonomní řízení, ovšem zpočátku pouze úrovně 3 (s dohledem řidiče) a až později vylepšitelné na úrovně 4 až 5.

Chrysler Portal Concept

Chrysler Portal Concept
foto: Chrysler

Na vývoji auta spolupracovala automobilka Chrysler s firmami Samsung a Panasonic. Nabízí pochopitelně plnohodnotnou konektivitu, umí rozpoznávat jednotlivé řidiče s pomocí zabudované kamery a má i další vychytávky. Bližší informace zveřejní automobilka po začátku CES 2017.

Chrysler

9 Comments on “Chrysler představil Portal, koncept robotického elektromobilu pro mladé”

      1. Protože tohle je velká
        Protože tohle je velká kráva. Chybějící B sloupek znamená buď masivní a těžkou karosérii nebo použití speciálních materiálů s vysokou pevností. Masivní karosérie znamená značnou hmotnost vozidla, což se spalovákem nutně nevadí, ale elektromobilu to vadí dost.

Napsat komentář