První elektrickou tříkolku Epic EV dostal bývalý mluvčí Tesla Motors

David Vespremi pracoval v roce 2007 jako mluvčí Tesla Motors. I jeho zasáhla nenadálá “čistka”, kdy z firmy byli odejiti někteří významní zaměstnanci. S Teslou se úspěšně soudil. A teď se stal prvním zákazníkem společnosti Epic EV, která vyrábí unikátní elektrické super-tříkolky TORQ.

Elektrická tříkolka TORQ společnosti Epic EV
foto: Epic EV

David Vespremi je zajímavý především tím, že soud s Tesla Motors právě nedávno vyhrál a automobilka mu musí vyplatit $207 000 na náhradách. Soudil se dlouhých pět let, ale nakonec zvítězil. A peníze si hodlá pořádně užít.

TORQ je unikátní elektrická tříkolka nabízející ultimátní výkon. Vyrábí ji americká společnost Epic EV, kterou založil Chris Anthony. To je mimochodem jeden ze spoluzakladatelů zkrachovalé společnosti Aptera Motors, která chtěla vyrábět “decentní” šetrnou elektrickou tříkolku Aptera.

Jak je ale vidět, decentní drahé stroje příliš netáhnou. Zato pořádně zlé a výkonné stroje, ač drahé, si své zákazníky vždycky najdou. A to je i případ TORQ. Pro Vespremiho je tahle tříkolka údajně splněný sen. “Jsem nadšený z toho, že mohu být prvním zákazníkem,” svěřil se doslova.

galerie: TORQ (2013)
TORQ (2013) TORQ (2013) TORQ (2013)

TORQ Roadster nabízí podobně živočišný zážitek z jízdy jako “fosilní” sourozenci typu Ariel Atom nebo KTM X-Bow. Otevřená elektrická tříkolka je přitom výrazně levnější než třeba elektrický sporťák Tesla Roadster. TORQ lze pořídit od $65 000. Navíc je jednodušší na servis, opravy, modifikace a zároveň může i na silnice.

Epic EV chce v roce 2013 vyrobit celkem 50 těchto strojů, takže půjde o skutečnou motoristickou raritu.

tisková zpráva

Napsat komentář