Tesla ukázala jak vylepšený Autopilot detekuje chodce

Před měsícem Tesla odhalila novou platformu Vision, díky které mohou být všechny její elektromobily plně robotické. Teď ukázala video, ve kterém názorně ukazuje jak Tesla Vision funguje.

Jak funguje systém Tesla Vision? Nově umí rozpoznat také chodce, jednotlivé jízdní pruhy a další podrobnosti.
foto: Tesla Motors

Díky novým kamerám umí systém Tesla Autopilot, resp. Tesla Vision, detekovat nejen auta, ale také chodce, jednotlivé pruhy a celkově si vytvářet o okolní situaci mnohem lepší přehled.

Nové video je stejně jako původní ukázka robotického elektromobilu Tesla Model X doplněna skladbou Paint it Black od Rolling Stones. Tentokrát ale nabízí pohled na to co vidí tři hlavní kamery a jak to superpočítač NVIDIA v autě zabudovaný rozpoznává.

22 Comments on “Tesla ukázala jak vylepšený Autopilot detekuje chodce”

        1. a co takovy google? to je
          a co takovy google? to je taky auto dinosaurus? je to firma, ktera je dost schopna zavest novou technologii do zivota. a to ze je velka, tedy silna ji v tom jenom pomuze. a rozhodne na tom zajem ma. jsem hlubocen presvedcen, ze i musk dobre vi, jake jsou schopnosti teto technologie, dobre vi jaky je stav vyvoje. akorat jediny ma tu mentalni potrebu, nebo spis drzost zivit se na tom. hlavne medialne. asistencni systemy, ktere drzi auto v jizdnim pruhu, ktere zabrzdi auto v pripade prekazky a ruzne jine jsou tady uz davno. ale prodavat to jako samoridici vuz to uz neni o podnikatelskem riziku. to uz je obycejny hazar se zivoty. vsimnete si to video. ricit sedi za volantem a je ve strehu a pripraven zasahnout. myslite, ze tohle prodate masam a hlavne ze to zvysi bezpecnost na cestach? jak chcete lidem vysvetlit, ze to ridi samo, ale budte ve strehu, protoze tomu muze kdykoliv preskocit? smysl to zacne mit tehdy, kdyz za to firma opravdu prevezme garance. a to musk rozhodne nenabizi. a dlouho nebude.

                1. ani v tom hypotetickom
                  ani v tom hypotetickom pripade, ze by system spadnul? 😉 … protirecite si.

    1. Vědět o okolních
      Vědět o okolních předmětech a prostředí jak rychle a kterým směrem se zrovna pohybujou vůči autu nemusí být ale vůbec na škodu. Čím víc informací je k dispozici pro rozhodování tím lépe. Například když mi zpoza auta najednou přilítne třeba motorka nebo jiné rychlé auto tak jim může systém věnovat víc pozornosti protože můžou díky své rychlosti a následným nevypočitatelným manévrům nadělat daleko větší komplikace a paseku, než věci statické nebo se pomalu pohybující.
      Ty taky daleko víc zbystříš když se k tobě přižene nějakej dárce orgánů než když se přižene nějakej důchodce na kole 😀

  1. Uzasne co ten autopilot umi.
    Uzasne co ten autopilot umi. akorat to vypada ze auto nekdy az zbytecne zabrzi kvuli detem na okraji vozovky apod. Pokud teda prede mnou pojede Tesla, mel bych si dat vic pozor abych se ji nepodival do zadniho kufru. byla by to dvojnasobna skoda. zniceni nadherneho auta a vznikla skoda na mem aute.

      1. Samozrejme ze to je moje
        Samozrejme ze to je moje povinnost. akorat rikam, ze prichodem robotickeho rizeni musime zmenit zvyklosti. U ridice cloveka intuitivne tusime jak se zachova pri prujezdu kolem nejakych deti na okrajnici. Vetsinou nikdo nezabrzi. U robota to muze byt jine a proto by jsme meli byt obezretnejsi, pokud pred nami nebo kolem nas ridi robot. Bude to jednoduse receno jiny styl jizdy. Zasadne bude zastavovat na vsech stopkach, davat dusledne prednost ale i prekvapive brzdit, kdyz vyhodnoti situaci jako potencialne nebezpecnou. Vnimani cloveka a robota bude vzdy rozdilne.

  2. nejvtipnejsi na tom je, ze
    nejvtipnejsi na tom je, ze tohle je proste to co prezentovala Nvidia a nesetkalo se to s velkym ohlasem, zajemcem byla jen Tesla, Lincoln a Volvo, stejny hardware a nechali i stejne graficke zobrazeni, jen prohodili barvy a vrstvu „normal“ ktera zobrazuje ruzne objekty ruzne barevne nechavaj zobrazovat jako tecky misto barevne alfy (silnice, auta, chodci, znaceni), zmena nula nula nic, u Tesly predpokladam ze se to s velkym ohlasem setka a jsem si 100% jistej ze se to bude cele pripisovat Tesle ikdys jde viditelne o projekt Self Driving od Nvidie jen s trosicku prohozenyma barvama, aneb tady je videt sila brandu Tesly 🙂

    takze gratulace Nvidii za to ze se ji to povedlo a ma naslapnutou budoucnost, a Tesle predem gratulace ze to protlaci do sveta a casem si autonomni vozidlo budeme moci poridit relativne vpohode

    dnes sice cena toho systemu stoji jako nove mensi auto, ale to stavali vzdy vsechny novinky podobneho razu, casem to cenove spadne s masovejsi vyrobou a rozmelnenim nakladu

Napsat komentář