VIDEO: v Japonsku mají elektromobil pro mámy

Nissan aktuálně v Japonsku oficiálně představil svůj elektromobil – spíše elektrické vozítko – New Mobility Concept. Nejde o nic jiného než přejmenovaný Renault Twizy. Automobilka jej doma v Japonsku prezentuje jako ideální vůz pro maminky.

New Mobility Concept – nový koncept osobní mobility pro japonské mámy
foto: Nissan

Nissan představil dvoumístné elektrovozítko New Mobility Concept v Jokohamě, kde finišuje s projektem Mobility Project Zero. Vybral sedm typickým rodiček a posadil je do vozítka, aby ukázal, že je to pro ně to pravé.

Faktem je, že pro pohyb v gigantických japonských aglomeracích, kde KAŽDÁ křižovatka je osazena semafory, jsou takovéto malá elektrické vozy naprosto ideální.

Necháme se překvapit, zda bude mít NMC v Japonsku podobný úspěch, jaký slaví Renault s Twizy prakticky po celé západní Evropě. Oficiální uvedení vozítka na trh je ale prozatím daleko – podle Nissanu se tak stane až v roce 2015.

“Plánujeme tříleté zkušební období a doufáme, že do roku 2015 bude už k dispozici infrastruktura abychom jej mohli oficiálně uvést,” řekl Akihiko Hoshi z japonského ministerstva země, infrastruktury, dopravy a turismu.

Napsat komentář