Číňané mají kopii elektromobilu Tesla Model S

Čínský průmysl je proslulý schopností okopírovat prakticky jakýkoliv produkt. Od telefonů po auta. Nejnovějším přírůstkem mezi auty je plagiát elektromobilu Tesla Model S.

Výroba elektromobilů Youxia X má začít v roce 2016, první dodávky by se měly uskutečnit za další rok.
foto: Youxia

Elektromobil Youxia X se v Číně zjevil minulý týden. Jde kompletní kopii elektromobilu Tesla Model S – uvnitř i z vnějšku. Navíc má v sobě ale i něco z prosllulého KITTa, slavného mluvícího Pontiacu ze seriálu Knight Rider.

Celá přední maska auta je totiž displej, kde se mohou objevovat smajlíky emodži nebo přejíždět KITTovský rudý pruh. Kdo něco takového na svém elektromobilu nechtěl?

auto elektromobily Youxia X kopie Tesla Model S

foto: Youxia

Dokonce i systém infotainmentu je skutečně pojmenován „KITT“. Pochopitelně zde najdeme 17″ LCD displej přes který se celé auto ovládá. Výkon je 348 koní, zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne během 5,6 vteřin.

Ne moc překvapivě chce automobilka Youxia nabízet verze se 40kWh, 60kWh a 86kWh baterií. Nejvyšší kapacita nabídne údajně dojezd asi 460 km. Tedy podobně jako nejnovější Tesla Model S.

auto elektromobily Youxia X kopie Tesla Model S

foto: Youxia

Asi největším rozdílem – kromě otázek bezpečnosti a spolehlivosti – tak bude proti elektromobilům Tesla cena. Ta má totiž začínat na $32 000 (v přepočtu 800 000 Kč) a končit na $48 000 (1,2 mil. Kč).

Youxia

34 Comments on “Číňané mají kopii elektromobilu Tesla Model S”

  1. No já v tom autě problém
    No já v tom autě problém nevidím, designově získalo více dravosti a atraktivnosti. O kvalitě mluvit nemůžem asi nikdo dokud se neobjeví v provozu. Z mého pohledu bude mít dost velkou cílovou skupinu lidí, tak pro výrobce není co řešit 🙂 Hezký den 🙂

  2. Upřímně, Čína má teď
    Upřímně, Čína má teď úplně jiné starosti, než řešit nějaký nový elektromobil. Moc bych toho od Číny nečekal. Jestli se teď ukáže, že růst je horší jak v ČR (což je celkem pravděpodobné, jde to tam dost do kytek), tak stáhnou své investice i zbylí investoři z USA a EU a Čína další rok půjde na nějaký čas do recese a bude se z toho 5 let vzpamatovávat.

    1. jistě ale vládne tam
      jistě ale vládne tam strana ne demokracie, takže jako v rusku, na lidu se dá vždycky ušetřit 😉 narozdíl od €jrososializmu 🙂 A elektroauta který měli jezdit už dobrých 15 let nutně potřebují kvůli smogu 🙂 A dobrý levný čínský elektroauta vyvést do světa a zbourat spoustě ropákům kšefty, to je příležitost na bysnys :))))
      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/a2014-byd-e6/
      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/a2014-venucia-e30/
      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/a2014-byd-daimler-denza/

  3. To byla jen otázka času
    To byla jen otázka času jak rychle to dokáží okopírovat .
    Do společnosti nasadí špiony a ti vynášejí výrobní tajemství.
    Nic nového pod sluncem .
    https://www.youtube.com/watch?v=YfyP96IYODs

    V Rusku po druhé světové válce okopírovali ukořistěný Americký bombardér B-29 (Tu-4)
    Stalin řekl Tupolevovi Je tam díra neřeš to proč. Udělej tam díru .
    Apple a Samsung Také podobná písnička .

    1. no ,taky mi pride ten text
      no ,taky mi pride ten text okopirovany, a ta propaganda made in husa, pobavila!
      ukořistěný B-29 🙂 ste si splet bojiště, ne?
      Zvláštní, navrhnu auto a hned sem to okopíroval, to je logika!
      Možná, když kola udělám hranatý, aerodynamickej pytel v kužel tak budu original , haha

  4. A bude mít čínská kopie
    A bude mít čínská kopie Tesly taky ojeté pneumatiky? Jako když na čínském autosalonu zkopírovali opravdu do detailu vystavované české předváděcí minimotocykly Blata a pak je rvali po kontejnerech do Itálie včetně předváděčkami sjetých pneumatik?
    Tradice zavazuje :-).

  5. No nevím nevím. Když na
    No nevím nevím. Když na to tak koukám, tak to vůbec nevypadá špatně. Odmyslet pitominy stylu KITTu tak kdyby některé rysy karoserie převzal Elon do „fejsliftu“ S-ka tak se tu budete všichni rozplývat nad tím jak je to úžasné. Chci tím toliko říct, že jsem už měl co do činění i s vysmívaným BRILLIANCEM a zas až taková hrůza to nebyla. Pochopitelně jsem v tom neboural a nemusel jsem řešit ani absenci servisů atd. Pokud tohle ale někdo šikovně dotáhne včetně bezpečnostních testů a nabídne i se servisem v Evropě, tak si dokážu představit že to bude mít úspěch. Ono totiž stejně všechno co si kde koupíte od renomovaných značek má alespoň jakýs/takýs základ v Čajně. Jen automobilové lobby se pochopitelně snaží vše vykreslovat v těch nejhrůznějších barvách tak, aby si (dokud to ještě jde) zachovalo své prodeje. Je spíše s podivem, že s tím a vzhledem na relativní jednoduchost konstrukce i následné jednoduchosti servisů oproti spalovákům Čína nepřišla ještě dříve. To asi soudruzi trochu zaspali a podcenili – cpát do „dýzlové“ Evropy staré atmosférické benzíny určitě nebyl jeden z nejlepších tahů… . Takto docíli jen, toho že se jim tu (zatím) všichni smějí. Ne nadarmo se ale říká něco o tom, že kdo se směje naposled…?

    1. S tím základem u
      S tím základem u renomovaných značek je to obráceně. Základ je navržený tou renomovanou značkou a pak je to pod bedlivým dohledem třeba i 100% vyrobené v Číně. Ale aby mohli samotné Čínské firmy konkurovat světovým automobilkám, musely by taky něco investovat do vývoje, což nedělají a investice jsou zlomek toho, co do toho dávají přední světové automobilky.

      To samozřejmě neznamená, že se to nemůže změnit. Japonci byli taky dřív vysmívaní a pak se stali světovou špičkou. Dnes jim na záda dýchají Korejci a za několik let to mohou být třeba ty čínské firmy a pak třeba indické.

      Co se týče samotné kopie Tesly, já bych se nebál ani tak mechanického provedení, jako spíše právě těch klíčových prvků jako jsou články a jejich bezpečnost. Přece jen místní firmy nejsou Panasonic ani Samsung a tomu bude odpovídat i kvalita.

    1. no natuti bude mít
      no natuti bude mít minimálně větší podporu od vlády než elon, to je jasný

      hybrid.cz/tesla-ma-problem-v-cine-si-nazev-automobilky-zaregistroval-nekdo-jiny-chce-vykupne
      hybrid.cz/tesla-ma-novou-konkurenci-cinskeho-miliardare
      hybrid.cz/prezidentka-tesla-motors-v-cine-rezignovala
      hybrid.cz/prodeje-tesly-v-cine-klesaji-musk-chce-propoustet

      kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/tesla-motors-usa-/

    1. ?? cože?? to sotva,
      ?? cože?? to sotva, prototypy předvedeny, chystá se maloseriovka !!
      todle není hochu žádnej €jrososialismus, todle je čína tam se s tím nemažou :))
      youtube.com/watch?v=0qtS7ddj2Yw
      PS: však to mělo důvod proč na jaře Elon investice v číně skrouhnul stejně jako zaměstnance…

        1. utajení hej!! taky si svět
          utajení hej!! taky si svět do poslední chvíle myslel že číňáci lítaj jen ruský migy do tý doby dokať jim neukázal vlastní stíhačku a rovnou stealth 5 generace naživo :)))
          youtube.com/watch?v=OE02rVNDBH4
          OKAMŽIK PŘEKVAPENÍ, STANDARNÍ SOUČÁST BOJE, JAKTO ŽE TO NEVÍTE :))))

        1. Máte naprostou pravdu. Loni
          Máte naprostou pravdu. Loni se tam mezi luxusními vozy nejvíc prodávali například tyto domácí značky: BMW, Audi, Mercedes Benz, Ferrari nebo Maserati. Letos ovšem klesly prodeje všem. Mimochodem loni byl v Číně podíl nově prodaných domácích vozů 40%, takže se zdá, že většina těch disciplinovaných patriotů po očku pošilhává po zahraničních výrobcích.

          1. samozřejmě že
            samozřejmě že pošilhává, začátky budování národního uvědomění nejsou lehké. ale v číně není demokraci, tam se tak lehce nedá zradit jako tady. tam je trest smrti a vládne tam tvrdá ruka a to je síla. €jrosisialismus žije nadluh, co bude potom … :))) Janě že si bohatý číňák koupí audinu, když mu ji €jrososialist v bláhovým domění že koupí další dá s mimořádniou až podnákladovou slevou 🙂 Jenže chtrej číňák poděkuje, druhou nekoupí ale vokopčí siji. €jrososialista stře, nic nevydělá vlastně prodělá, další kšeft nebude a číňan levně získal vzor pro vlastní výrobu, NO NENÍ TO ÚŽASNÝ JAK SOU €JROSOSIALISTI NATVRDLÝ :))))))))))))

Napsat komentář