Sprite – extrémně odolný dron

Většina komerčních dronů má dnes jednotnou podobu. Sprite je jiný. Byl navržen proto, aby byl snadno přenosný, modulární a odolný.

V základu je dron vybaven 1080p kamerou s jednou osou stabilizace. Díky modularitě drona lze ale spodní kamerovou část vyměnit za pokročilejší s GoPro kamerkou a dvouosou stabilizací.
foto: Sprite

Jednou z hlavních předností dronu Sprite je odolnost. Narozdíl od většiny ostatních dnešních dronů je i voděodolný a plave. Svým vzhledem ale připomíná spíš zahradní lampu.

Jeho vrtule lze snadno složit, takže tolik nehrozí jejich zlomení při špatném přistání. Navíc se díky tomu lépe přenáší a případné „polní“ opravy jsou také jednodušší.

Navíc má Sprite dron k dispozici i vynikající ovládací systém včetně autonomního robotického pilota, který například dokáže majitele následovat, případně umí fungovat v mnoha jiných letových módech včetně následování waypointů nebo inspekce zadaného místa.

Dolet na jedno nabití se pohybuje kolem 6 km. Jakmile šťáva dojde, lze malou baterii snadno a rychle vyměnit. Ovládání dronu může probíhat přes smartphone nebo tablet, případně specializovaným dálkovým ovládáním.

Cena základního modelu dronu Sprite činí $799 (v přepočtu asi 20 000 Kč). Týmu se podařilo vybrat na Kickstarteru vybrat přes $278 000 z původně požadovaných $200 000 (asi 5 mil. Kč).

Kickstarter

6 Comments on “Sprite – extrémně odolný dron”

Napsat komentář