Volkswagen v Číně nabídne přes 20 aut do zásuvky

Toyota musí v Číně vyrábět elektromobily. A musí to tak dělat i ostatní automobilky. Volkswagen se tam chystá nabídnout více než 20 nových elektromobilů a plug-in hybridů.

Elektromobil Volkswagen e-Golf se úspěšně začal prodávat v Evropě
foto: Volkswagen

Volkswagen vstoupil na západních trzích do světa elektromobility mezi posledními. Je tomu teprve pár měsíců, co začal prodej elektromobilů Volkswagen e-Golf a Volkswagen e-Up!

V i nutí automobilky k výrobě elektromobilů mimo jiné i stále přísnější emisní limity. Jenže stejné je to i v Číně.

Volkswagen upozorňuje, že nové zpřísnění emisních limitů v Číně je dokonce ještě ambicióznější, než v Evropě. A že bude těžší jich dosáhnout. Firma proto hodlá „v blízké budoucnosti“ nabídnou na tamním trhu přes 20 nových elektrických aut do zásuvky.

Budou to jak menší vozy, tak větší i sedany. A půjde o elektromobily i plug-in hybridy.

Dr. Jochem Heizmann doslova řekl, že plug-in hybridy jsou ideálním řešením v krátko- a střednědobém výhledu. V dlouhodobém pak „možná může být realizován vývoj čistých elektromobilů“. Heizmann dále upozorňuje, že velkým problémem je v Číně nabíjecí infrastruktura.

2 Comments on “Volkswagen v Číně nabídne přes 20 aut do zásuvky”

  1. U srovnávacího testu
    U srovnávacího testu e-Golfu mě překvapilo.
    Přesto že je to přestavba. Automobil nebyl při vývoji koncipován jako čistý elektromobil. Dojezdem a jízdními výkony, muže s čistými elektromobily klidně soupeřit .Pro případného zájemce může být důležitý také fakt, že je méně nápadný než jeho konkurenti, kteří jsou prostě vzhledově ojedinělí a příliš nápadní.
    http://www.autorevue.cz/elektricky-srovnavaci-test-bmw-i3-vs-vw-e-golf-vs-nissan-leaf

Napsat komentář