Geniální nápad: rukojeť kola jako navigace

Společnost Boréal Bikes z Berlína nedávno ukázala zajímavý koncept 12kg elektrokola pro každý terén. Teď přišla s další vychytávkou, která se jmenuje smrtGRiPS. V českém vyznění nechtěně vtipné zařízení je geniálním řešením navigace na jízdním kole.

smrtGRiPS jsou nové chytré rukojeti na kolo, které vám vždy včas řeknou kdy zabočit
foto: smrtGRiPS

Každý kdo si někdy zkoušel na kolo připevnit GPS/tablet s navigací dobře ví jak nepříjemné je se podle ní orientovat. Borci z Boréal Bikes přišli s konečným řešením tohoto problému. smrtGRiPS jsou totiž chytré rukojeti.

smrtGRiPS se dokážou propojit s vaším smartphonem s pomocí bezdrátového rozhraní Bluetooth. V telefonu pak zadáte cílovou destinaci a o navigaci samotnou už se postarají chytré rukojeti. Jak? Přeci vibracemi! Haptická komunikace má dokonce svou vlastní „řeč“.

Například čím silnější vibrace v rukojeti, tím vlíž jste odbočení. Chytré rukojeti mají stát $69, v přepočtu asi 1500 Kč. Boréal na jejich vývoj rozjeli kampaň na IndieGogo a zatím mají vybráno přes $16 000 z požadovaných $50 000. Pokud se vám líbí, můžete přispět také a rovnou si tak zajistit minimálně jeden pár rukojetí.

Louis Huard, šéf Boréalu, přiznal, že jeho a jeho týmu došlo, že bude mnohem jednodušší přijít na trh nejprve s takovýmto jednoduchým příslušenstvím, které lze nainstalovat prakticky na kterékoliv jízdní kolo, než se pustí do vývoje vlastního elektrokola.

smrtGRiPS

2 Comments on “Geniální nápad: rukojeť kola jako navigace”

Napsat komentář