S větrem v zádech – nový model elektrokola

Známý americký výrobce kol Schwinn přidal další model do své řady elektrických kol. Hybridní bicykly disponují 24V elektromotorem o výkonu 400 W, který je umístěn v náboji předního kola. Sám o sobě je schopen kolo rozjet na rychlost lehce pod 30 km/h. Dojezd je proměnlivý, závisí na větru, terénu a nákladu. Výrobce však uvádí, že li-ion baterie by měla vystačit asi na 100 km jízdy za asistence elektromotoru. Navíc je lehce odnímatelná, a tak k zásuvce nemusí celé kolo. Hmotnost baterie, která se zcela nabije za 4 hodiny, byla zredukována na 4,5 kg. V porovnání s prvními modely vybavenými 20kg akumulátorem je to určitě pokrok. Vzhledem k použitým technologiím není cena nijak závratná. Neustálý vítr v zádech se dá koupit v přepočtu již za 30 tisíc Kč.
zdroj: suntimes.com

6 Comments on “S větrem v zádech – nový model elektrokola”

  1. Koukněte se do diskuzního
    Koukněte se do diskuzního fóra zdejších stránek do podsekce „zajímavé odkazy“ a dizkuze „elektrokola“ – jsou zde odkazy na dovozce Schwinnů do ČR, jejich typy, výbavy, ceny…
    Model za 19 999,- Kč je nejen technicky, kvalitativně, vzhledově, ale i právě cenou nabídka jako hrom…

      1. Kola Cyklestar ale mají Pb
        Kola Cyklestar ale mají Pb baterie a proto jsou o dost těžší. Chtěl bych pořídit nějaké takové kolo pro svého otce, který jezdí na 7 km vzdálenou zahradu. Když bude kolo vážit 20 Kg a něco se porouchá, tak to nějak ušlape, ale když to bude vážit 35 Kg tak to už je moc.

Napsat komentář