BMW chce k výročí supervýkonnou i8

Spekulace o tom, že bavorská automobilka chystá speciání verzi plug-in hybridu BMW i8 už kolují nějakou dobu. Aktuálně magazín Automobile zjistil nové podrobnosti. Auto se má jmenovat BMW i8S a nabídnout výkon přes 500 koní.

Nová verze BMW i8S by mohla vypadat výrazně jinak než sériová podoba plug-in hybridu, zejména v interiéru. Především ale nabídne vyšší výkon.
foto: BMW

Automobilka BMW nejspíš s novou verzí BMW i8S oslaví své 100. výročí. Podle magazínu Automobile půjde takřka o úplně nové auto, které bude jen vzdáleně založené na aktuálním BMW i8.

Vůz bude postaven na stejném hliníkovo-karbonovém () rámu. Podobný bude i pohonný systém. Jen s tím rozdílem, že místo 1.5l tříválce bude mít 2.0l nebo 3.0l čtyřválec.

Zatímco současná verze BMW i8 se může pochlubit výkonem 362 koní, speciál ke 100. výročí založení automobilky BMW nabídne údajně přes 500 koní. Zároveň je pravděpodobné, že bude vyrobeno pouze omezené množství těchto aut.

3 Comments on “BMW chce k výročí supervýkonnou i8”

  1. „Automobile půjde takřka o
    „Automobile půjde takřka o úplně nové auto, které bude jen vzdáleně založené na aktuálním BMW i8.“

    „Vůz bude postaven na stejném hliníkovo-karbonovém (CFRP) rámu. Podobný bude i pohonný systém. Jen s tím rozdílem, že místo 1.5l tříválce bude mít 2.0l nebo 3.0l čtyřválec.“

    No nevím, mně to tedy jako „jen vzdáleně“ moc nepřipadá 😉

Napsat komentář