Autosalon Paříž 2014: plug-in hybrid Peugeot Quartz

Domácí značka Peugeot na pařížském autosalonu představí svou vizi luxusních vozů: koncepty Peugeot Exalt a Peugeot Quartz. Quartz je nový plug-in hybrid v segmentu SUV.

Koncept plug-in hybridu Peugeot Quartz se letos objeví na autosalonu v Paříži
foto: Peugeot

TISKOVÁ ZPRÁVA

Koncept Peugeot Quartz zdůrazňuje vedoucí postavení značky v segmentu crossoverů, do něhož současně vnáší nový pohled. Quartz spojuje novou modernější generaci SUV a svět nejsilnějších vozů značky.

Sportovní principy byly v tomto mimořádném koncepčním voze posíleny díky atraktivnímu designu a novátorským materiálům, jako jsou čedičový kámen, látka získaná 3D tkaním či kůže s nopkovou strukturou.

Nová je i celá architektura vozu. Byl zrušen střední sloupek a použily se dveře otvírající se podobným způsobem jako nůžky. To usnadňuje nastupování do vozu přes zatažitelná stupátka. Čedičový kámen sopečného původu, který je pevný a zároveň lehký, se používá zejména na středové konzole. Ve světové premiéře se objevuje i látka získaná 3D tkaním.

Podlaha, sloupky a strop jsou potaženy černou kůží vytvářející sportovní atmosféru, zatímco na sedadlech a opěradlech byla použita světlá kůže s nopkovou strukturou.

Každý pasažér má k dispozici pohodlné obepínající sedadlo se čtyřbodovým zatažitelným pásem. Head-up displej tvoří velká plocha s nastavitelnými parametry, uprostřed které je v úhlu 45° umístěná lamela z polykarbonátu umožňující plasticky zobrazovat informace.

Takto výjimečný koncepční vůz si pochopitelně vyžaduje výjimečný pohon. Plně hybridní pohon plug-in s celkovým výkonem 500 koní tvoří jeden spalovací a dva elektrické motory.

tisková zpráva

Napsat komentář