VIDEO: Tesla Model S vs. Tesla Model S

Nejtišší závod dragsterů jaké jste kdy slyšeli. To je, když vedle sebe na závodní dráhu postavíte dva elektromobily Tesla Model S v nejvýkonnější verzi P85+. Ostatně, poslechněte si sami.

Elektromobily Tesla Model S P85+ na závodní dragsterové dráze
foto: YouTube

Závody dragsterů byly až donedávna spojeny s burácejícími motory, které ohlušovaly široké okolí. To se ale s nástupem elektrického pohonu mění. Důležitější než zvuk je totiž výkon, a tam má elektřina prostě a jednoduše navrch.

10 Comments on “VIDEO: Tesla Model S vs. Tesla Model S”

  1. no zvuk by bodnul …
    no zvuk by bodnul … nemusí teda zrovna ohlušovat … stačil by nějaký takový sportovní ,,elektrozvuk“, co má F1 na elektřinu … no jinak by elektromobily po desingové stránce hodně postrádaly ! nazozdíl od spalovákůl, a v provozu by nebyli tolik bezpečné ( PRO SLEPCE )!

    1. Proč by měly po designové
      Proč by měly po designové stránce postrádat? Tohle jsem tedy opravdu nepochopil…
      A vyloženě nesnáším tu snahu generovat umělý zvuk při jízdě. To je podle mě právě to nejlepší na eletromobilech, že jsou skoro úplně tiché. Aspoň by to naučilo chodce se pořádně rozhlížet, když přecházejí ulici.
      Když už generovat umělý zvuk, tak max. do 70 km/h, kdy se dá předpokládat, že auto jede někde v obci a tudíž je potenciální střet s chodcem největší.
      Má vůbec takový generátor Tesla?

      1. myslím, že o generátore
        myslím, že o generátore zvuku sa uvažuje len do 25km/h, vo vyššej rýchlosti už počuť hučať pneumatiky a vzduch. Inak zdieľam názor, že výhoda elektromobilov je aj tichosť, a vždy keď vidím a počujem tie tzv. športové výfuky tak sa mi chce grcať. Prečo s tým hlukom otravujú ľudí? Nech si ten rámus nahrajú a doma si ho púšťajú až do prasknutia ušných bubienkov.

        1. Možná jsem zaujatý, ale
          Možná jsem zaujatý, ale připadá mi, že řvát na celé okolí s těmi svým super trooper sporťáčkama ještě se speciální koncovkou na výfuku, aby to řvalo dvakrát tolik mají potřebu jen zakomplexovaní jedinci, kteří tím nepřímo říkají „Podívejte, tady sem, všimněte si mě, jakej sem děsnej frajer!“

    2. kupte si mp3 / nevím co
      kupte si mp3 / nevím co spalovací motor přidá na designu auta – osobně se mi Tesla moc líbí, jinak je to asi subjektivní záležitost každého, kdo to bude posuzovat. O bezpečnosti tichého elektromobilu toho už „odborníci “ napsali hodně, každopádně umělé zvuky jsou z bezpečnostního pohledu nesmysl a umělý problém. Jako kluci jsme si dávali třeba pravítko do špic u kola, aby to mělo „zvuk“, tak můžete zkusit něco podobného. Jinak výrobce spalováku, který by měl „tichý“ motor, tak by podle Vás měl mít třeba generátor hluku? To už by byl opravdu Kocourkov…

      1. Umím si ještě
        Umím si ještě představit, že elektromobily budou uměle nějaký zvuk do určité rychlosti vydávat, ale určitě by neměl být ekvivalentní spalovacímu motoru. Ať je zcela specifický a úplně jiný, než jaký vytvářejí spalováky.
        Tak jako tak asi první, co bych po koupi takového auta udělal, je že bych vymýšlel způsob, jak ten zvuk vypnout.

Napsat komentář