Range Rover plug-in hybrid potvrzen

Britská automobilka Jaguar Land Rover, toho času v rukou indického koncernu Tata Motors miliardáře Ratana Taty, potvrdila, že chystá plug-in hybrid značky Range Rover. Prozatím není zcela jasné kdy se objeví na trhu, nicméně očekává se, že mezi lety 2015.

Koncept Land Rover Range_e ukázal, že i Land Rover přemýšlí o akutálních trendových technologiích. Jen ta implementace do výroby trochu trvá.
foto: Jaguar Land Rover

Magazínu Autoexpress.co.uk se podařilo vyzjistit o plug-in hybridním Range Roveru alespoň něco málo informací od současného šéfa hybridních technologií v Jaguar Land Rover, Petera Richingse.

Ten přiznal, že u nich mají plug-in hybridy zdaleka největší potenciál, a že Range Rover je logické místo kde začít, protože zájemci o tohle auto si můžou dovolit připlatit za hybridní technologii. Pozdě, ale přece se britská značka dokázala poučit od těch, kdo už to dávno vědí, jako je třeba Lexus.

Navíc se v případě vozů Range Rover tolik neprojeví zvýšení hmotnosti o už tak dost slušného cvalíka. A to i přesto, že se značka snaží svá nová auta “nadlehčovat” a nový Range Rover 2013, který se u dealerů objeví ještě letos, by měl zaznamenat snížení hmotnosti.

Na před časem představila automobilka koncept diesel plug-in hybridu Range_e. Ten poháněl 3.0l TDV6 diesel s osmistupňovou automatickou převodovkou kombinovaný s 69kW elektromotorem a 14,2kWh li-ion baterií.

Napsat komentář