Autosalon Paříž: co ukážou Toyota, Peugeot a Lexus?

Pařížský autosalon, který bude pro média zahájen 27. září 2012 na výstavišti Paris Expo v Porte de Versailles, je místo, kde nemůže nikdo ze světového automobilového průmyslu chybět. Peugeot, Toyota i Lexus proto mají své zbraně připraveny. Velkých hybridních novinek se ale nedočkáme.

Nová Toyota Auris Hybrid se představuje na autosalonu v Paříži
foto: Toyota

Za Lexus je toho opravdu málo. Na Pařížském autosalonu 2012 se odehraje světová premiéra zcela nového automobilového konceptu této značky. Pařížský autosalon bude také svědkem západoevropské premiéry zcela nového modelu LS 600h F SPORT. A to je asi tak vše.

O málo lépe je na tom Toyota. Nové modely Auris Hybrid, Auris Hybrid Touring Sports a Verso představují komplexní obměnu portfolia značky Toyota v oblasti automobilů segmentu C na evropském trhu.

Jejich světový debut se odehraje právě na Pařížském autosalonu 2012. Debutovat zde bude také nový Yaris Trend a příslušenství řady TRD Performance Line pro sportovní model GT86.

Nový model Auris představuje zásadní krok v produktové ofenzívě značky Toyota na evropském trhu s automobily segmentu C. Odráží odhodlání společnosti Toyota vyrábět přitažlivější, energicky působivé vozy.

Nový model nabízí odvážnější design, kvalitnější interiér, dokonalejší dynamiku řízení a další zefektivnění hnacího ústrojí – včetně plně hybridní technologie tohoto modelu, který je jedničkou na trhu a vlajkovou lodí Toyoty.

Nový model Auris Hybrid podporuje závazek společnosti Toyota nabízet špičkové
technologie co nejširšímu okruhu zákazníků. K dispozici bude od svého uvedení na trh a očekává se, že jeho prodeje budou tvořit zhruba třetinu z prodejů všech nových modelů Auris v Evropě.

Upravený plně hybridní pohon zabudovaný do lehčího a více aerodynamického nového modelu Auris nabídne ve své třídě bezkonkurenční výkon vyšší než 1,5 k na každý g/km vypuštěných emisí CO2.

Dále budou k vidění aktuální novinky v podobě Toyota Prius Plug-in Hybrid, Toyota Yaris Hybrid, nezapomíná se ani na Toyota FCV-R (Fuel Cell Vehicle) – pohon palivovými články a samozřejmě závodní hybrid Toyota Racing TS030 HYBRID.

Peugeot se bude v Paříži soustředit především na svou povedenou novinku Peugeot 208. Model 208 Intuitive se představuje v Paříži v premiéře. U speciální tří nebo pětidveřové série vozu 208 Intuitive, u které se poprvé objevuje funkce Park Assist, najde tato nová technologie uplatnění při každodenním použití.

208 Type R5, který se představuje na autosalonu v premiéře, připomene sportovní historii Peugeotu. Divize Peugeot Sport představuje po vozu 208 R2 další kapitolu ve sportovních variacích vozu 208. 208 Type R5 se stane nástupcem vozu 207 Super 2000.

Prodeje modelu 508, který se vyrábí ve Francii a v Číně, se v prvním pololetí zvýšily o 21 % (69 000 kusů), crossover 3008 (62 000 kusů za stejné období) pokračuje ve skvělém obchodním úspěchu, vozy 207 a 308 kupé – kabriolet si dál drží v Evropě ve své kategorii prvenství a nezapomínejme pochopitelně na kupé RCZ, které potvrzuje svůj charakter na velmi výrazném specializovaném segmentu trhu.

Návštěvníci autosalonu se budou moci na stánku Peugeot seznámit s novým modelem RCZ. Ten několik měsíců před svým uvedením do běžného prodeje odhalí obnovené přednosti kompaktního sportovního kupé, které si od svého uvedení na trh na jaře 2010 získalo téměř 44 000 nadšených majitelů.

Ke splnění požadavku přesunu k luxusnějším kategoriím přispívají i všechny tři modely HYbrid4 značky. Ty využívají velkého technologického a environmentálního pokroku plně hybridního dieselového pohonu.

Peugeot s technologií HYbrid 4, která byla ve světové premiéře použitá u vozu 3008 HYbrid4, jenž se na trhu objevil na začátku roku, nabízí zcela nové výsledky z hlediska ekologie a pocitů při řízení.

Na kumulovaném výkonu tohoto vozu 200 koní se podílí motor 2.0 HDi FAP a elektrický motor na zadní nápravě. Daří se tak snoubit novou radost z řízení, kterou přináší výběr 4 režimů (automatický, ZEV = nulové emise, sport, 4WD), a výjimečně nízkou spotřebu.

V průběhu 1. pololetí doplnil nabídku plně hybridních dieselových vozů Peugeot model 508 RXH a později 508 HYbrid4. Tato nabídka si již získala své zákazníky: na konci června již všechny 3 modely registrovaly více než 9 000 objednávek.

Peugeot představuje na autosalonu dva hlavní trumfy akcelerace své internacionalizační strategie: 301 a 2008 Concept.

Cílem nového vozu Peugeot 301, vystaveného během dvou dnů určených pro novináře, bylo zaujmout klientelu, která zažívá prudký rozmach, tedy klientelu, která získává přístup k automobilům na rostoucích trzích: náročnou klientelu, kterou přitahují sedany, zvyšující statut svých majitelů, ale jsou přitom cenově dostupné.

tisková zpráva

Napsat komentář