Vídeň: Elektrokola pro zoologickou zahradu

Podnik Wien Energie předal vídeňské zoologické zahradě Tiergarten Schönbrunn tři elektro-kola KTM. Využívat je budou její zaměstnanci. umožní rychlou a ekologickou dopravu v areálu Zoo ležící ve světoznámém Schönbrunnu.

Ředitelka vídeňské ZOO Dagmar Schratter a šéf Wien Energie-Geschäftsführer Robert Grüneis.
foto: (c) Tiergarten Schönbrunn/Norbert Potensky

Vídeňská zoologická zahrada leží částečně v kopci. „Nová kola umožní zaměstnancům zdolat často strmou cestu“, radovala se ředitelka vídeňské ZOO Dagmar Schratter při přebírání kol od Roberta Grüneise, vedoucího představitele podniku „Wien Energie“.

„Wien Energie“ provozuje 30 dobíjecích stanic pro elektromobily. V aktuální kampani na dobíjecí stanice upozorňuje, že z elektro-mobility profituje v první řadě příroda. Vyslanci tohoto poselství jsou medvědi a čápi. Ti v tištěných médiích a na plakátech „tankují“ pohonné hmoty do svých elektromobilů. Slogan na nich zní: „Příroda by tankovala proud“.

Kód QR poskytuje ještě více informací: stačí si jen chytrým telefonem stáhnout příslušnou aplikaci. Ve spolupráci s vídeňskou ZOO je možné vyhrát v soutěži napínavou večerní prohlídku či roční nebo denní vstupné.

„Wien Energie“ se účastní projektu VIBRATe, který má za svůj cíl demonstrovat funkční systém elektromobility. Podporuje v rámci něj infrastrukturní opatření přeshraniční mobility – především v hospodářském mezinárodním prostoru mezi a .

Partnerem podniku „Wien Energie“ je zoologická zahrada „Tiergarten Schönbrunn“. Zaměstnanci testují při každodenním provozu elektrické kolo jako užitkové vozidlo, informují o svých zkušenostech a představují tak další přínos pro rozvoj elektro-mobility.

zooviennna.at, tisková zpráva

Napsat komentář