Toyota startuje výrobu nového hybridu Auris Touring Sports

Toyota otevřela novou kapitolu svých evropských provozů oficiálním spuštěním výroby nového modelu Auris Touring Sports v závodu Toyota Manufacturing UK (TMUK) v britském Burnastonu.

Nový model Toyota Auris Touring Sports
foto: Toyota

Slavnostní akce v závodu ležícím v hrabství Derbyshire se zúčastnil poslanec britského parlamentu Patrick McLoughlin (státní tajemník Velké Británie pro dopravu) společně s Didierem Leroy, prezidentem a CEO Toyota Motor Europe, kteří tak měli příležitost oslavit sjetí prvního nového modelu z výrobní linky.

Státní tajemník Velké Británie pro dopravu Patrick McLoughlin uvítal pokračující investice Toyoty do výroby na britském pracovním trhu a uvedl: „Další investice automobilky Toyota v Burnastonu je obrovským důkazem důvěry v náš prospívající sektor výroby automobilů a opět dokládá schopnost Velké Británie vyrábět vozy světové třídy schopné oslovit zákazníky po celém světě. Právě díky podpoře výrobců jako je Toyota dokážeme motivovat větší počet mladých lidí k práci v technických oborech. Toto odvětví pomáhá vytvářet pracovní místa a prosperitu, kterou potřebujeme k zajištění pozice Velké Británie na celosvětovém konkurenčním trhu.

Didier Leroy poblahopřál společnosti TMUK k dosažení nového výrobního milníku a podtrhl význam modelu Toyota Auris Touring Sports pro přilákání ještě vyššího počtu zákazníků právě k této modelové řadě.

Uvedl: „TMUK zaměstnává pracovníky s dovednostmi, zkušenostmi a schopnostmi, díky kterým je toto místo ideálním centrem pro výrobu nového modelu Auris Touring Sports. Doplnění této verze do výrobního portfolia napomůže k navýšení objemu výroby v TMUK až na plnou současnou provozní kapacitu.“

Společně se zdůrazněním významu nového vozu pro automobilku Toyota v Evropě pak pokračoval: „Auris Touring Sports symbolizuje další fázi našeho plánu představovat na evropských trzích další hybridní modely Toyota – modely, které naplní potřeby stále širšího spektra zákazníků. Nový model zde bude představovat jedinečnou nabídku, neboť jde o jediný vůz na evropských trzích ve třídě rodinných kombi nižší střední třídy, u kterého si zákazníci budou moci vybírat mezi plně hybridním pohonem a klasickým zážehovým nebo vznětovým motorem.“

Zástupce vedení TMUK Tony Walker uvedl: „Představení nového modelu Auris Touring Sports je skvělou zprávou pro TMUK i celý britský automobilový průmysl. Potvrzuje postavení TMUK coby předního výrobce klíčových vozů a motorů Toyota v Evropě a zároveň to dokládá zasazení našich spolupracovníků dosahovat té nejvyšší kvality a spokojenosti požadované našimi zákazníky.“

Po doplnění tohoto nového modelu do našeho výrobního portfolia se naplní současná provozní kapacita závodu v Burnastonu, což přináší vyšší jistotu práce pro TMUK i její dodavatele. A díky modelu s plně hybridním pohonem jsme opět hrdí na to, že podporujeme přední postavení automobilky Toyota na poli pokrokových technologií v oblasti čistší a trvale udržitelné mobility.

Model Auris Touring Sports byl vyvinut speciálně pro evropské zákazníky a bude se vyrábět výhradně v závodu TMUK. Jde o kombi nižší střední třídy vycházející z hatchbacku Auris vyráběného ve Velké Británii.

V Evropě se začne prodávat letos v červenci, zprvu např. ve Velké Británii, Německu a Španělsku. Toyota Auris Touring Sports bude o přízeň zákazníků bojovat ve třídě rodinných vozů vedle dalších modelů Toyoty, jako je nová Toyota Auris a nové kompaktní MPV Toyota Verso.

Jde o jediný model v této třídě nabízející verzi s plně hybridním pohonem, čímž dokládá zasazení automobilky Toyota nabízet požitek z hospodárné jízdy s hladkým chodem a nízkými emisemi hybridního pohonu stále většímu počtu zákazníků.

Nový přírůstek bude další vzpruhou pro hybridní pohon v Evropě, kde v případě nově prodávaných vozů značky Toyota zaujímá podíl přes 20 procent. V rámci řady Auris Touring Sports se očekává, že hybridní verze dosáhne vyššího 45% podílu vedle varianty se zážehovým nebo vznětovým motorem.

Setrvalý nárůst obliby vozů s hybridním pohonem dokazuje, že důvěra zákazníků k této technologii již dozrála, a že ji zákazníci dnes považují jako cenově dostupnou, spolehlivou a atraktivní alternativu k tradičním zážehovým a vznětovým motorům, nikoli za možnost určenou jen úzké skupině zájemců.

Od spuštění výroby první generace modelu Auris Hybrid v roce 2010 (první vůz Toyota s hybridním pohonem vyráběný v Evropě) získala společnost TMUK již rozsáhlé zkušenosti s výrobou vozů s hybridním pohonem, ať již ve své motorárně v Deeside (North Wales) nebo závodu v Burnastonu.

Rozšíření produkce závodu TMUK o nový Auris Touring Sports vedle modelů Auris a Avensis potvrzuje zájem automobilky Toyota vyrábět své vozy na území Velké Británie. Od roku 1992 investovala Toyota do svých provozů přes 2,6 mld. eur.

TMUK v současnosti zaměstnává přes 3 800 pracovníků a v rámci Velké Británie podporuje rozsáhlý dodavatelský řetězec, jehož prostřednictvím Toyota Motor Europe (TME) odebírá díly průměrně v objemu přes 1 mld. eur ročně. Výrobní aktivity TMUK významnou měrou přispívají k bilanci britského zahraničního obchodu, neboť 85 procent zde vyráběných vozů se vyváží do Evropy a na další světové trhy.

tisková zpráva

Napsat komentář