Eltis – evropský portál o městské mobilitě

Evropská unie klade na inovace v dopravě nemalý důraz. Už od roku 1998 proto provozuje online portál Eltis zaměřený především na městskou mobilitu. Přináší zajímavé novinky z celé Evropy i informacemi nabité případové studie.

Evropský dopravní portál Eltis
foto: Eltis

Cílem portálu Eltis je usnadnění výměny informací, vědomostí a zkušeností z oblasti městské mobility na evropské úrovni. Dočíst se tak můžete například o nových ekologických autobusech v Maďarsku, o představení nových elektromotorek ve nebo testování elektromobilů v .

Činnost portálu je zaměřena především na jednotlivce pracující v oblasti dopravy, stejně jako v souvisejících oborech, včetně městského a regionálního rozvoje, zdraví, energie a životního prostředí. Přístup k informacím je však umožněn všem zájemcům.

Eltis podporuje vytváření městských dopravních systémů, které jsou méně energeticky náročné, produkují méně emisí a zároveň umožňují zvýšení konkurenceschopnosti městských oblastí, zejména ve vztahu k mobilitě a kvalitě života občanů.

Od svého založení před více než 10 lety, Eltis funguje jako evropský portál městké mobility a nabízí více než 1400 osvědčených postupů v podobě případových studií, které jsou přístupné v několika jazycích. Dále jsou zde k dispozici denní aktualizace a zprávy ze světa evropské městské mobility.

Síť uživatelů s názvem Friends of Eltis odstartovala svoji činnost v prosinci 2010. Velmi rychle se stala populární a po pouhých třech měsících získala 150 členů. K dnešnímu dni jich je více než 1200.

Pokud se stanete součástí sítě přátel portálu Eltis, získáte následující výhody:

  • Automaticky obdržíte měsíční aktualizace.
  • Možnost hodnotit případové studie a videa.
  • Bezplatný přístup k videím a vysoce kvalitním fotografiím a obrázkům, které můžete použít pro své vlastní účely.
  • Budete moci hodnotit služby portálu Eltis a podávat návrhy na vylepšení.
  • Přístup k síti přátel portálu Eltis, s nimiž budete moci navázat spolupráci.
  • Přístup k fóru portálu Eltis, kde můžete diskutovat o problémech a řešeních spojených s městskou a dopravní mobilitou.
  • Možnost vlastního přispění ve formě zpráv nebo případových studií.

Registrace je bezplatná a časově nenáročná. Z registrace dále neplynou žádné závazky a uživatel má možnost svoji registraci kdykoliv zrušit. V případě zájmu klikněte zde, staňtě se součástí sítě a získejte přístup k nejaktuálnějším informacím z oblasti evropské mobility.

tisková zpráva

Napsat komentář