Elon Musk: v roce 2013 prodáme 20 000 aut

Automobilka Tesla Motors úspěšně odstartovala výrobu elektromobilů . První zákazníci, především z řad investorů samotné společnosti, už svá auta dostávají. A šéf Elon Musk na posledním setkání akcionářů nešetřil ambicemi. V roce 2013 prý zvládne prodat 20 000 vozů.

V popředí Tesla Model S, plně elektrický sedan s dojezdem i přes 500 km, v pozadí pak Tesla Roadster, který pomohl automobilce ke slávě
foto: Tesla Motors

Aktuální zprávy z posledního setkání akcionářů Tesla Motors přinesl magazín Automotive News. Musk šel podle těchto informací ještě dál, když prodeje na rok 2014 odhadl na 35 000 s tím, že výrazně by mělo pomoci uvedení vozu Model X. Tedy plně elektrického SUV, které Tesla představila nedávno.

Zároveň Elon Musk řekl, že samotná automobilka dokáže dosáhnout pozitivního cash-flow už při 8000 prodaných autech ročně. A dodal, že Model S se začne v Evropě a Japonsku prodávat za šest měsíců a příští rok dokonce i v Číně.

V současné době je automobilka stále ve ztrátě, která se během 1. čtvrtletí 2012 ještě prohloubila na $89,9 mil. právě z důvodu spuštění výroby Modelu S v bývalé továrně NUMMI ve Fremontu. Tu automobilka Tesla Motors koupila od tehdy krachujících General Motors.

Letos plánuje automobilka Tesla Motors prodat minimálně 5000 kusů elektrického sedanu Model S.

9 Comments on “Elon Musk: v roce 2013 prodáme 20 000 aut”

  1. Získat úvěr dnes v
    Získat úvěr dnes v nízké sazbě se teď úvěrů jsou uvedeny ve výši 3%, se nyní může zvýšit vaše podnikání k větší výšce. Nabízíme půjčky pro podnikání a osobní lidí, pokud potřebujete půjčku na založení podniku nebo půjčku splatit účty se nás kontaktovat prostřednictvím (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) a nyní získat úvěr od naší firmy … I činí nejlepší výpůjční služby.

    1. Preco stare? To su moderne
      Preco stare? To su moderne laptopove baterky. Navyse ich oproti roadsteru este viac vylepsili.
      http://reviews.cnet.com/8301-13746_7-20018836-48.html
      Tesla proste nasla najlepsie baterky na trhu, akurat ze to boli baterky urcene do notebookov. 🙂 Ale nie.
      Samozrejme, ze su nejako upravene. Notebooku staci dodavat priblizne rovnaky prud pocas celeho cyklu vybijania. Auto potrebuje silne davky napr pri predbiehani a caste ciastkove dobijania pri brzdeni. To by laptopova baterka neustala.

      1. „Notebookové“ baterky
        „Notebookové“ baterky používá Tesla roadster. A k tomu tunu elektroniky, co to tak říkajíc drží po hromadě. Model S je pokud vím, pořád poněkud obestřen tajemstvím. Předpokládá se, že tam jsou NMC články, což je v současné době jakýsi průmyslový highend, který používá i Volt nebo Leaf (články od jiných výrobců). Pokud máte někdo ověřená fakta, sem s nimi.

Napsat komentář