Elektromobil Peugeot iOn se vydal z Prahy do Českých Budějovic

Akce Electric emotion Tour II začala ve čtvrtek 24.5. okolo 16:00 na pražské Pankráci. Cílem bylo dostat elektromobil Peugeot iOn po ose na Rallye Český Krumlov, kde zároveň probíhá 1. ročník Rallye electric and new energies. Celá trasa má 136 km a vzhledem k rozmanitosti terénu jsme zvolili jedno dobíjení po cestě pomocí .

Rychlodobíječka společnosti Schrack Technik spolehlivě naplní baterii elektromobilu Peugeot iOn do půl hodiny
foto: Jakub Špaček

Rychlodobíjecí stanici zajistila společnost Schrack Technik zhruba v polovině cesty v Táboře. Tam šlo všebez větších problému cestovní rychlostí okolo 80 – 90 km/hod. po silnicích 1. třídy a zčásti také po dálnici. Při příjezdu do Tábora, tedy po ujetí cca 80 km, ukazoval stav baterie něco málo pod poloviční stav, dobíjení tedy proběhlo cca 20 minut, kdy jsme dobili baterii na 70 % kapacity.

Cestou z  jsme se rozhodli překřížit 1. elektrickou trať Františka Křižika a vzpomenout tak na „zlaté časy“ elektromobility na přelomu 19. a 20. Století, kdy byla elektromobilita právě i díky tomuto vynálezci na vzestupu.

Po cestě do Českých Budějovic nešlo minout Temelín a zastavit se tak u místa zrodu energie, díky které jsme se do mohli přesunout tiše, ekologicky a úsporně.

auto elektromobil Peugeot iOn u jaderné elektrárny Temelín

Příjezd do Českých Budějovic byl cca okolo 19:00, dorazili jsme přímo na výstaviště, kde se připravuje expozice v rámci Rallye electric and new energies, která se koná v souběhu s jednou nejprestižnějších Rally – 40.ročník Rally Český Krumlov.

Zde budou moci vyzkoušet našeho rekordního iOna a také jeho vzdáleného příbuzného, model Peugeot Hybrid . Celá akce trvá do neděle, kdy nás čeká přejezd opět po ose zpět do Prahy. Celková vzdálenost dnes ujetá elektromobilem iOn měřila 138 km.

3 Comments on “Elektromobil Peugeot iOn se vydal z Prahy do Českých Budějovic”

Napsat komentář