VIDEO: Honda má konkurenci pro Segway. Vypadá jako pojízdný záchod!

V roce 2009 Honda představila mobilní zařízení U3-X, takový menší osobnější . Aktuálně přichází s jeho pokračovatelem v podobě UNI-CUB, který se bue vyrábět a prodávat. Zatím je nám ale záhadou pro koho je vlastně zařízení určeno. Možná pro ty nejlínější, které už nebaví ani chodit!?

Elektrické vozítko Honda UNI-CUB dělá ze Segwaye ještě docela normální záležitost…
foto: Honda

První testy zařízení UNI-CUB proběhnou během června 2012 japonském Národním muzeu vědy a inovací. Jak je vidět na videu, jezdítko vypadá poměrně pohodlně, snadno se ovládá pomocí přenášení váhy a zvládne jezdit do všech směrů. Honda tomu říká Honda Omni Traction Drive System.

Technologie, kterou jezdítko využívá k udržování rovnováhy, je součástí rodiny technologií Honda Robotics, která má prapůvod ve výzkumu a vývoji humanoidních robotů jako je ASIMO. Podle tiskové zprávy se průmyslový gigant hodlá i nadále zabývat vývojem tohoto typu vozítek.

galerie: Honda UNI-CUB
Honda UNI-CUB Honda UNI-CUB Honda UNI-CUB

A parametry? Výška sedla 745 – 825 mm, rozměry 520 x 345 x 745 mm, li-ion baterie, max. rychlost 6 km/h, dojezd 6 km.

Taky vám to připomíná pojízdnou toaletu? A vůbec, co je špatného na chození, natož uvnitř budov, kam UNI-CUB zjevně míří? Japonci mají občas skvělé nápady, ale někdy taky ne. Snad kdyby ke každému kousku přibalili jednu roztomilou Japonku, možná by měl UNI-CUB šanci.

tisková zpráva

3 Comments on “VIDEO: Honda má konkurenci pro Segway. Vypadá jako pojízdný záchod!”

    1. S dojazdom 6km to menej
      S dojazdom 6km to menej pohyblivým ľuďom sotva pomôže. A myslím že sedenie a tom je pre starého a imobilného človeka dosť nepohodlné. A ovládanie pohybom tela tiež nie je najšťastnejšie riešenie pre starých ľudí. Oveľa lacnejšie a efektívnejšie sú elektrické invalidné vozíky.

Napsat komentář