Volkswagen Passat ujel 2616,95 km na jednu nádrž!

Manželé John a Helen Taylorovi, kterým se v USA přezdívá “nejšetrnější pár”, přidali ke svým téměř 90 světovým rekordům ve spotřebě další. V zánovním voze Volkswagen Passat z roku 2012 ujeli 2616,95 km na jedinou nádrž. Oficiálně.

Manželé Taylorovi dlouhodobě sbírají rekordy v šetrné jízdě. Patří jim i ten nejnovější – 2616,95 km na jednu nádrž nafty ve voze Volkswagen Passat
foto: Volkswagen

Třídenní výlet rodiny Taylorových začal v Houstonu ve státě dne 3. května. Jejich nový Volkswagen Passat s běžným dvoulitrovým čtyřválcovým TDI motorem a šestistupňovou manuální převodovkou během nich pracoval s průměrnou spotřebou 2,79 l/100 km.

Dvojice přitom jela max. 14 hodin denně (střídali se), měla s sebou 54,4 kg zavazadel a jela převážně přes den, nikoliv v noci, kdy jsou silnice prázdnější. Dne 5. května dorazili manželé Taylorovi s prázdnou nádrží do města Sterling ve Virginii.

Aby bylo učiněno i tentokrát oficialitám za dost, ve městě Sterling potvrdil rekord zástupce šerifa, který ověřil stav tachometru předtím než z nádrže sejmul pečeť. V Houstonu bylo vše zapečetěno a zkalibrováno certifikovanou testovací stanicí.

Mimochodem, předchozí rekord drželi taktéž manželé Taylorovi. Zapsali si jej v Evropě, s modelem Passat 1.6 . Tehdy ujeli 2456,82 km na jednu nádrž.

auto diesel zástupce šerifa Volkswagen Passat TDI rekord manželů Taylorových

Volkswagen Passat 2.0 TDI Clean Diesel o výkonu 140 koní se vyrábí v v továrně Chattanooga ve státě Tennessee. Jde o jedinou továrna na světě splňující standard LEED Platinum.

se aktuálně snaží své “čisté” diesely v USA tlačit jak může a aktuální rekord je v tomto směru sice malým, ale významným krokem.

tisková zpráva

11 Comments on “Volkswagen Passat ujel 2616,95 km na jednu nádrž!”

    1. S trochou snahy to jde, chce
      S trochou snahy to jde, chce to mít hodně lehkou nohu, předvídat tudíž zbytečně prudce nebrdit a co nejvíce brzdit motorem. Na žádném kurzu jsem nebyl ale ten litr na sto se mi daří proti uvedené spotřebě ušetřit… Samozřejmě záleží taky kde jedete a ne vždy je to možné.

      1. Tak ma napadlo, že čo je
        Tak ma napadlo, že čo je lepšie – jazdiť stále so zaredenou rýchlosťou alebo chodiť čo najviac na voľnobeh? Pri najnovších autách by to malo byť asi skôr so zaradenou, lebo to točí motor a niektoré fungujú tak, že nepúšťajú vtedy žiadne palivo do motora, zatiaľ čo na voľnobeh musia motor točiť a teda žerú palivo, ale neviem ako to je na starší…

        …motorom brzdiť sa možno na niektorých autách dá, ale napr. mne to na Volve V40 1.9D na nižšie otáčky skoro vôbec nebrzdí a keď zaradím nižšiu rýchlosť, tak to zase vytáča motor, čo mu myslím nerobí najlepšie a nie je to ani komfortné, a ani vtedy to nejak extra nebrzdí (asi kvôli hmotnosti auta).

Napsat komentář