V Brně uvedena do provozu první dobíjecí stanice v ČR

Energetická společnost uvedla do provozu svou historicky první pro . Tato dobíjecí stanice se nachází v prostorách krytého parkoviště nákupního centra Galerie Vaňkovka Brno a je vůbec první stanicí umístěnou v českém nákupním centru. Dobíjení elektromobilů bude pro návštěvníky nákupního centra zdarma. Spotřebovanou elektřinu bude ze svých nákladů hradit Galerie Vaňkovka.

Výstavba dobíjecí stanice je logickým vyústěním aktivit v oblasti energie a využití , které jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti.

„Zákazníkům, kteří mají podobné cíle a záměry, vycházíme maximálně vstříc,“ potvrzuje tiskový mluvčí energetické společnosti E.ON Vladimír Vácha. „To byl také jeden z hlavních důvodů pro realizaci tohoto pilotního projektu,“ dodává.

elektromobily - E.ON dobíjecí stanice pro elektromobily - Galerie Vaňkovka Brno

Společnost E.ON měla výstavbu dobíjecí stanice již nějaký čas v plánu. „Galerie Vaňkovka je naším významným zákazníkem, a když projevila o instalaci zájem, zajistili jsme její výstavbu společnými náklady,“ dodává mluvčí E.ON.

Na úspěšné realizaci tohoto projektu má významný podíl také nákupní centrum Galerie Vaňkovka Brno, a to zejména díky velmi pozitivnímu postoji provozovatele tohoto nákupního centra k . „Naší snahou je vyhovět přáním našich návštěvníků a umožnit jim pohodlný nákup,“ uvedl Martin Kondrát, ředitel Galerie Vaňkovka, a dodal: „Zaznamenali jsme u našich návštěvníků zájem o využití dobíjecí stanice pro . Zároveň jsme tímto způsobem chtěli připoutat pozornost k problematice a na způsoby, jak přispívat k jeho ochraně. Jsme rádi, že ve spolupráci s E.ON se nám podařilo dát zelenou elektromobilistům a ostatní upozornit na možnosti .“

elektromobily - E.ON dobíjecí stanice pro elektromobily - Galerie Vaňkovka Brno

„Jsem velmi rád za tento pilotní projekt, na kterém jsme s energetickou společností E.ON spolupracovali,“ uvedl z VUT v a zakladatel , a dodal: „Realizace této dobíjecí stanice je v něčem přelomová. Jedná se totiž o historicky první realizaci v , kterou uskutečnila energetická společnost. Věřím, že další na sebe nenechají dlouho čekat a postupně bude podpora rozvoje elektromobility i od dalších subjektů, ať již firem nebo státních orgánů, narůstat.“

Dobíjecí stanice pro elektromobily v nákupním centru Galerie Vaňkovka Brno umožňuje dobíjet současně dvě vozidla připojená na zásuvku 230 V/16 A nebo jedno vozidlo připojené na zásuvku 400 V/32 A.

tisková zpráva

6 Comments on “V Brně uvedena do provozu první dobíjecí stanice v ČR”

  1. Děkuji všem co se na tomto
    Děkuji všem co se na tomto projektu podíleli. Věřím, že nákupní centra a restaurace jsou ty správná místa kde mají takovéto zásuvky optimální využití. Doufám, že než mi dodají můj Model-S bude podobných zásuvek 400V/32A po republice víc. Už se nemohu dočkat.

Napsat komentář