Opel Flextreme

První obrázky konceptu Opel Flextreme se objevily už před časem, teď k nim General Motors přidávají i pár základních informací. Opel Flextreme je postaven na platformě E-Flex podobně jako revoluční Chevy Volt, který GM ukazovali ve verzi s flex-fuel pohonem v Detroitu a palivovými články v Šanghaji.


Opel Flextreme, který je jako koncept určený především pro Evropu, využívá typicky evropský zdroj pohonu, totiž diesel. Je vybaven 1,3l dieselovým čtyřválcem, který nabíjí lithium-iontové baterie. Narozdíl od Voltu je Flextreme řešen jako menší hatchback, opět typičtější pro Evropu. Jedná se o plug-in hybrid, takže je možné ho připojit do zásuvky a nabít, na baterky dokáže ujet až 55 km.

Opel Flextreme vs. Chevy Volt

Opravdu zajímavým prvkem nového Opel Flextreme je ale místo pro dvě vozítka Segway v prostoru kufru. Tamtéž si můžete své Segwaye dokonce rovnou nabít. Poskytují dojezd dalších 37 kilometrů. Bohuže, místo pro Segwaye zabírá prostor pro nádrž, a tak má Opel Flextreme nádrž pouze na 26,5 litrů paliva. Celkový dojezd vozidla je 710 km. Extrémně nízké jsou však emise, které činí úctyhodných 40g/km.

Opel Flextreme

Hodně odvážný koncept se v současné podobě nejspíš jen těžko dostane do výroby. Dnes pracuje na platformě E-Flex v General Motors přes 150 inženýrů a vypadá to, že značka GM má v oblasti alternativních paliv velké plány.

zdroj: autobloggreen

One Comment on “Opel Flextreme”

Napsat komentář