Elektrický skůtr Vectrix

Americká společnost Vectrix posunula vývoj elektrických skůtrů zase o něco dále. Její model Vectrix Maxi-Scooter je totiž podle parametrů plnohodnotným dopravním prostředkem.

Zrychlení je podle oficiálního zdroje asi o 30% vyšší než u benzínového skůtru 250 ccm. V kombinaci s maximální rychlostí 100 km/h je stroj předurčen k provozu nejen po městě, ale i mimo něj.

Dojezd na jedno nabití činí 110 km, přičemž doplnění energie na 80% zabere necelé dvě hodiny z obyčejné zásuvky. Baterie (NiMH) je dobíjena nejen ze sítě, ale i při brzdění. Životnost je podle výrobce 1500  cyklů nebo 10 let.

Vectrix Maxi-Scooter

Nejen výše zmiňovanými parametry si chce Maxi-Scooter získat přízeň široké veřejnsti. Klade důraz na pohodlí pro posádku, snadnou ovladatelnost a atraktivní desgin. Úložný prostor nejen pro dvě helmy je samozřejmostí.

Eletktrický skůtr nepotřebuje žádné filtry, oleje, a tak je jeho údržba zanedbatelná. Právě na nízké náklady spojené s provozem chce výrobce nalákat ekonomicky smíšlející zákazníky. Tedy pokud překonají pořizovací cenu 208 tisíc korun.

Vectrix Maxi-Scooter

Vectrix

10 Comments on “Elektrický skůtr Vectrix”

Napsat komentář