Autoshow Praha 2007 – reportáž

Autosalon v pražských Holešovicích dnes zavřel své brány a nabízí se tak jeho hodnocení a porovnání s posledním navštíveným autosalonem ve Frankfurtu. Rozlohou se samozřejmě nemohou oba svátky motoristů měřit, zajímavé je však srovnání náplně. Zatímco ve Frankfurtu výstavní plochu zdobily květiny a doslova vládla zelená, do Prahy tento trend ještě nedorazil. Modely s nižšími emisemi a alternativními palivy nejen že nebyly pro vystavovatele na prvním místě, mnohdy dokonce chyběly. Asi největší prostor dostaly vozy na zemní plyn a na našem serveru již zmiňovaná Škoda Fabia Greenline. U Fordu byl dobře vidět model Bio-Ethanol.

Obávali jsme se dopravního kolapsu v okolí Výstaviště a návalu lidí uvnitř. Na sobotní odpoledne se však pohybovalo po jednotlivých halách až překvapivě pohodlně. Nebyl tak problém najít stánek, vyhrazený pro elektromobily, kde se prezentoval elektrický skůtr.

Elektrický skůtr

Podstatně větší akce týkající se elektromobilů byla situována do venkovního prostoru za halou. Bohužel tak zřejmě elektromobily unikly pozornosti široké veřejnosti, protože nebylo úplně jednoduché setkání elektromobilistů najít. Kolem druhé hodiny odpolední to vypadalo, že se stále ještě sjíždí. Většina přítomných elektromobilů byla na první pohled k nerozeznání od konvenčních vozů a patřila do „stáje“ EKOLO.

Elektromobil

Jako důkaz, že „1. mezinárodní sraz elektromobilů v ČR“ byl skutečně mezinárodní posloužilo malé elektrické autíčko s plátěnými dveřmi opatřené německou poznávací značkou.

Elektromobil

Z pražské Autoshow 2007 jsme odcházeli se smíšenými pocity. Kromě elekotrmobilů a jejich majitelů schovaných za pavilonem nedostaly alternativy na Autoshow velký prostor. Potěšila nás tak alespoň před areálem zaparkovaná Toyota Prius.

Zůčastnili jste se také Autoshow Praha 2007? Jak autosalon hodnotíte?

Napsat komentář