2018: elektromobil Audi A2Q s dojezdem 500 km?

Německý magazín Autobild.de přinesl zprávu, že Audi pracuje na nové generaci legendárního Audi A2. Auto by se mohlo jmenovat Audi A2Q. Půjde o elektromobil s dojezdem až 500 km na jedno nabití.

Audi e-tron je systém elektrického pohonu značky Audi
foto: Audi

Audi A2 byl malý čtyřmístný crossover vyráběný v letech 1999-2005. Díky celohliníkové konstrukci vynikal extrémně nízkou hmotností (895 kg), a tedy i velmi nízkou spotřebou. A zároveň ale i na svou dobu a segment i velmi vysokou cenou.

Tvarem i provedením nemá původní Audi A2 příliš daleko k současnému . Zároveň víme, že Audi připravuje velkou elektrickou ofenzívu a u LG Chem si objednalo baterie za stovky milionů dolarů. Půjde o baterie nové generace schopné dát elektromobilům dojezd kolem 300 km (a nejspíš i víc).

Podle Autobild.de by se nový konkurent pro BMW i3 z dílny Audi (Volkswagen) mohl objevit už v letech 2017/2018. Auto by podle informací magazínu mohlo být postaveno na architektuře MQB, resp. stejném podvozku jako Volkswagen Golf/Audi A3.

Ostatně, o nové elektrické verzi Audi A2 e-tron se spekuluje již drahně let. Německa společnost DBM Energy dokonce před lety ohromila svět svou přestavbou klasického Audi A2 na elektrický pohon s dojezdem 454 km a předtím dokonce 605 km.

Poslední zprávy však hovořily o tom, že Audi ruší novou generaci revolučního Audi A2. Že by opět změna kurzu? S elektrickým Audi R8 e-tron to jednu dobu také vypadalo co měsíc úplně jinak…

12 Comments on “2018: elektromobil Audi A2Q s dojezdem 500 km?”

  1. …no,prave ze ta A2 tehdy
    …no,prave ze ta A2 tehdy sice revolucni, ale cena to auto zabila! Melo to byt,mestske vozitko na tu dobu! Dnes se to tak brat neda,zapomina se ze to bylo pred rokem 2000, dnes se takova auta pohybuji v hojnem poctu od jinych vyrobcu a nejsou z hliniku. 🙂
    To je takovej vykrik pro tohle auto, je k podivu, ze tu fabriku nezavreli, mozna proto ten napad s e-A2 🙂
    Jinak to oznaceni crossover, to je ftipny 🙂

  2. Treba si pripomenut ako ta
    Treba si pripomenut ako ta bajna A2-ka bola predstavena svetu.
    Pokial viem tak ziadny novinar ju z blizka nemohol anilen vidiet. Test prebihal tak ze novinari sedeli v autobuse a jazdili v zavese, pricom treba spomenut ze sa mi niekolkokrat podarilo stratit z dohladu bajnu A2, resp novinarov.
    Nemenej zaujimavou vecou je tiez fakt, ze po tomto pseudo-teste niekto nechal zhoriet dielnu v ktorej toto auto prerobili a cistou nahodou tam bola aj A2-ka.

Napsat komentář